Εορτές 26 Ιουνίου: -
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Άγιος Μακάριος Ανθίων Μαρκίος Όσιος Δαβίδ από τη Θεσσαλονίκη Όσιος Δαμιανός Όσιος Ιωάννης επίσκοπος Γοτθίας
Ταξιάρχης 
Ταξιάρχης  > Σημαντικά Πρόσωπα (1)
Αγίων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ
Ερευνώντας τις γραφές κάποιος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μεγάλη σύγχυση σε όλο το φάσμα αυτών των άυλων, πνευματικών και φανταστικών οντοτήτων και τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν ορθό με βεβαιότητα.

Γενικά ομιλούντες φαίνεται ότι υπάρχουν πάνω από 32 δισεκατομμύρια άγγελοι, δημιουργήματα του Θεού για εξυπηρέτηση του, που χωρίζονται σε διάφορες αλληλεξαρτώμενες και αλληλοδιασταυρούμενες ομάδες, τάγματα, ταξιαρχίες, χορωδίες, ιεραρχίες, πρίγκηπες, αρχάγγελους, προστάτες, ψαλμωδούς, καταστροφείς, κυβερνήτες, χαοτικούς, τιμωρούς, εφήμερους, έκπτωτους, Αφάζα (Δώρα του Θεού, για τους οποίους δεν βρήκαμε ονόματα). Υπάρχουν, κατά τις γραφές 4 για κάθε άνθρωπο που μας προστατεύουν και κρατούν σημειώσεις για όλες τις πράξεις και σκέψεις μας για να χρησιμοποιηθούν από τον Παντοδύναμο την ημέρα που θα παρουσιαστούμε μπροστά του για να κριθούμε), και πολλούς άλλους.

Μέσα από τα ονόματα του ιστολογίου μας θα αναφερθούμε ξεχωριστά για πολλούς. Από τώρα όμως μπορούμε να αναφέρουμε ότι εκτός από το όνομα Άγγελος που είναι Ελληνικό, όλα τα ονόματα αγγέλων είναι Εβραϊκά.

Τίτλος που δόθηκε στους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ που αναφέρονται σαν αρχηγοί των αγγελικών δυνάμεων.
Απολυτίκιο
Τῶν οὐρανίωv στρατιῶν Ἀρχιστράτηγοι, δυσωποῦμεv ὑμᾶς ἡμεῖς οἱ ἀνάξιοι, ἵvα ταῖς ὑμῶv δεήσεσι, τειχίσητε ἡμᾶς, σκέπῃ τῶν πτερύγωv, τῆς ἀΰλου ὑμῶν δόξης, φρουροῦvτες ἡμᾶς προσπίπτοντας, ἐκτεvῶς καὶ βοῶντας· Ἐκ τῶν κινδύνων λυτρώσασθε ἡμᾶς, ὡς Ταξιάρχαι τῶν ἄνω Δυνάμεων.
Εορταστικές Ημερομηνίες
Πληροφορίες για το όνομα Ταξιάρχης 
Ετυμολογία: Από το τάξις (τάγμα) και το άρχω (διοικώ) και εννοεί τον διοικητή του τάγματος.
Αντίστοιχο Γυναικείο: Ταξιαρχία
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Άκης, Άρχος, Ταξιαρχάκης, Ταξίαρχος, Ταξιαρχούλης, Τάκης, Τούλης, Χάκης
Κατηγορία: Ελληνικό Χριστιανικό
Υποκατηγορία: Άγγελος
Κατάλογος:
Τάντα Τανταλίς Τάνταλος
«
Ταξιάρχης 
»
Ταξιαρχία Ταξίαρχος ΤαξιδιάραΆλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
©2024 names-n-gifts.com - Επικοινωνία