Εορτές 13 Ιουνίου: Νεφέλη Άγιος Αντίπατρος Άγιος Τριφύλλιος Αντιπάτρα Τριφυλία
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Η Ανάληψη του Κυρίου Αγία Ακυλίνη Άγιος Διόδωρος ο εξ Εμέσης Άγιος Ευλόγιος Πατριάρχης Αντιόχειας Άννα η Λαρισαία Ιωάννης ο Λαρισαίος Οσία Αλεξάνδρα Ηγουμένη της Μονής Ντιβέεβο Οσία Άννα η Λαρισαία Όσιος Ιάκωβος ο εξ απάτης τον διάβολον προσκυνήσας Όσιος Φιλόθεος ο εκ Σκλαταίνης
Γουίλιαμ του Νόριτς
Γουλιέλμος > Σημαντικά Πρόσωπα (3)
Εικόνα στην εκκλησία των αγίων Πέτρου και Παύλου, στο "Eye του Suffolk"
Μαθητευόμενος βυρσοδέψης. Γεννήθηκε το 1132 και δολοφονήθηκε το σε ηλικία 12 ετών από Εβραίους λόγω του μίσους τους για τον Χριστιανισμό και της υποτιθέμενης ανάγκης για χριστιανικό αίμα για μια γιορτή του Πάσχα.

Η λαϊκή αντίδραση ανύψωσε το αγόρι σαν οσιομάρτυρα και επέβαλε τη λατρεία του στην τοπική εκκλησία.

Πολλά χρόνια μετά ο παπισμός απέρριψε αυτήν την απόφαση με τη δικαιολογία ότι έγινε σαν πράξη αντισημιτισμού και όχι της ιερότητας σαν μάρτυρα του χριστιανισμού. Αργότερα δε εξαφανίστηκε από τη Μεταρρύθμιση.
Εορταστικές Ημερομηνίες
Πληροφορίες για το όνομα Γουλιέλμος
Ετυμολογία: Εξελληνισμένο γερμανικό όνομα Wilhelm. Από τα ουσιαστικά wil "θέληση" και helm "περικεφαλαία" και σημαίνει τον αποφασιστικό προστάτη.
Αντίστοιχο Γυναικείο: Γουλιέλμη
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Άκης, Γουλιελμάκης, Γουίλης, Γουίλλιαμ, Έλμος, Κουλέρμος, Μάκης
Κατηγορία: Ξενικό
Υποκατηγορία: Γερμανικό / Τευτονικό
Κατάλογος:
Γουίρο Γούλα Γουλιέλμη
«
Γουλιέλμος
»
Γούλλα Γουμένισσα ΓουμεράΆλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
1
Διακοσμητικό πιάτο τοίχου Cosi Tabellini
Ελβετός λαϊκός ήρωας, εξαίρετος σκοπευτής που σκότωσε τον τύραννο Α. Γκέσλερ, κατά την περίοδο της ίδρυσης της Ελβετίας στις αρχές του 13ου αιώνα.
2
Άγγλος ιερέας ο οποίος πήγε στη Δανία με σκοπό τον ευαγγελισμό των Βαρβάρων. Μετά από ένα μεθύσι παραμονής πρωχτοχρονιάς, ο άγιος κατηγορούσε δημόσια τον βαισλιά για τις πράξεις του. Ο βασιλιάς Sweyin ...
©2024 names-n-gifts.com - Επικοινωνία