Εορτές 4 Μαρτίου: Γερασίμη
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Άγιος Αδριανός Άγιος Ακάκιος ο Δήμιος Άγιος Κοδράτος ο Δήμιος Γεώργιος Χαραλάμπους Όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης Όσιος Γεράσιμος της Βολογκντά Όσιος Στρατόνικος ο δήμιος
Υπατία, πέτρα
Υπατία > Σημαντικά Πρόσωπα (4)
Είναι μια φαινομενικά ασήμαντη πετρούλα, που το μήκος της δεν ξεπερνά τα 3,5 εκατοστά και το βάρος της τα 30 γραμμάρια που κάποτε έπεσε από το διάστημα στην γη και βρέθηκε στην Αίγυπτο το 1996.

Βαφτίσθηκε από τους επιστήμονες «Υπατία», τιμώντας την διάσημη νεοπλατωνική φιλόσοφο, μαθηματικό και αστρονόμο της Αλεξάνδρειας, που η δολοφονία της σήμανε το τέλος του Ελληνικού πολιτισμού και την είσοδο της ανθρωπότητας σε αυτό που ύστερα ονομάσαμε Μεσαίωνα.

Οι επιστημονικές μελέτες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η ηλικία της πέτρας «Υπατίας» ξεπερνά τα 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια και ότι ορισμένα από τα υλικά που την απαρτίζουν, δεν υπάρχουν στην γη.

Εορταστικές Ημερομηνίες
Πληροφορίες για το όνομα Υπατία
Ετυμολογία: Υπερθετικός βαθμός της πρόθεσης υπέρ που σημαίνει την υπέρτατη
Αντίστοιχο Ανδρικό: Υπάτιος
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Πατούλα, Πάτυ, Τίτσα, Τιτίκα, Τούλα, Υπατή, Υπατίτσα, Υπατούλα
Κατηγορία: Αρχαίο Ελληνικό
Υποκατηγορία: Πλατωνικός Φιλόσοφος
Κατάλογος:
Υπαπαντή Υπατή Υπάτης
«
Υπατία
»
Υπατία Υπάτιος ΥπατόδωροςΆλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
1
Δεν υπάρχει αγία με αυτό το όνομα.
Για χριστιανικές εορτές παρακαλώ πηγαίνετε στο αντίστοιχο ανδρικό
2
Ο θάνατος της Υπατίας Charles William Mitchell (1854–1903)
(370 – 415 μ.Χ.) Θυγατέρα του Μαθηματικού και τελευταίου διευθυντή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, Θέωνα, διάσημη αστρονόμος, εφευρέτρια, μαθηματικός, συγγραφέας, και φιλόσοφος που έφθασε στην κορυ ...

Ποτραίτο της Υπατίας
3
Κόρη του Σαλμωνέα ταίρι του Κρηθέα γιου του Αιόλου. Αγάπησε τον ποταμό Ενυτέα και μαζί του έκανε τους Πελία και Νηλέα. Με τον Κρηθέα γέννησε τον Αίσονα, τον αμαξά Αμυθάονα και τον Φέρη.
©2024 names-n-gifts.com - Επικοινωνία