Εορτές 4 Μαρτίου: Γερασίμη
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Άγιος Αδριανός Άγιος Ακάκιος ο Δήμιος Άγιος Κοδράτος ο Δήμιος Γεώργιος Χαραλάμπους Όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης Όσιος Γεράσιμος της Βολογκντά Όσιος Στρατόνικος ο δήμιος
Κόροιβος 23 Ιουνίου 
Ετυμολογία: Από τα αρχαία Ελληνικά ‘κόρος’=νεαρός άνδρας και ‘οίβος’=καμπούρα και σημαίνει καμπούρης και όπως συνέβαινε μέχρι τελευταίως άνθρωποι με ειδικές ανάγκες ή χαρακτηριστικά καταλήγουν αντικείμενα κοροϊδίας, διαπόμπευσης και εξευτελισμού με το κόροιβος να χρησιμοποιείται, από αρχαιοτάτων χρόνων για τις έννοιες του μωρού και ηλίθιου.
Αντίστοιχο Γυναικείο: Κόροιβα
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Κοροιβίδης, Κόροιβος, Κόρωβος
Κατηγορία: Αρχαίο Ελληνικό
Υποκατηγορία: Αρχιτέκτονας Ολυμπιονίκης/Νεμεονίκης/Ισθμιονίκης κτλ Τρωικός πόλεμος - Τρώας ή σύμμαχος τους
Κατάλογος:
Κορνηλία Κορνήλιος Κόροιβα
«
Κόροιβος
»
Κόρος Κόρος ΚόροςΣημαντικά Πρόσωπα
1
Πρώτος Ολυμπιονίκης από την Ηλεία της Πελοποννήσου, νικητής του σταδίου, αγώνα ταχύτητας 600 ποδών κάτι σαν το σημερινό διακοσάρι, στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες το 776 π.Χ.
2
Γιος του βασιλιά Μύγδονα και της Αναξιμένης που πήγε στην Τροία για να νυμφευθεί την κόρη του Πρίαμου Κασσάνδρα. Σκοτώθηκε όμως κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου από το Νεοπτόλεμο ή από τον Διομήδη ...
3
Ιδρύθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1898 στην Πάφο της Κύπρου.
Την ιδέα για την δημιουργία του είχε ο σχολάρχης Τηλέμαχος Καλλονάς, που τον βάφτισε Κόροιβο τιμώντας τον πρώτο Ολυμπιονίκη όλων των εποχών.
Εορταστικές Ημερομηνίες
9 Ιουνίου Κόροιβος ο Φρύγας ©ΤΕΗ – Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία για ονόματα που έχουν σχέση με την Τροία και τον Τρωικό πόλεμο όσους πολέμησαν στην Τροία. Ημέρα άλωσης της Τροίας 9.6.3218 π.Χ.
23 Ιουνίου Κόροιβος ο Ηλείος TEH - Ημέρα διεξαγωγής των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων που γίνονταν μετά το θερινό ηλιοστάσιο (21 Ιουνίου) κάθε τέσσερα χρόνια. Κύρια Εορτή
18 Νοεμβρίου Κόροιβος ο Αρχιτέκτων ©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία - Μνήμη Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων, Επιστημόνων και Ανθρώπων των Τεχνών και των Γραμμάτων.
Εμπορικές Επωνυμίες
Αναφορές
Δεν βρέθηκαν βιβλία που να αναφέρονται σε αυτό το όνομα.
Δεν βρέθηκαν τραγούδια που να αναφέρονται σε αυτό το όνομα.
Δεν βρέθηκαν ταινίες που να αναφέρονται σε αυτό το όνομα.

Κοροίβου ηλιθιώτερος ή μωρότερος

Αναφέρεται στον Κόροιβο τον Φρύγα που πηγε στην Τροί εν καιρώ πολέμου για να νυμφευθεί και σκοτώθηκε.
Δεν βρέθηκαν συνταγές που να αναφέρονται σε αυτό το όνομα.
Δεν βρέθηκαν ποτά που να αναφέρονται σε αυτό το όνομα.
©2024 names-n-gifts.com - Επικοινωνία